Jarige jongeren vormen nachtwacht bij nieuwe fruitbomen

Hei en Boeicop, 1 juni 2012 – Zo'n dertig jongeren houden in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni de wacht bij vijf piepjonge, nieuw geplante fruitbomen bij het Veldstudiecentrum Hei en Boeicop.

De jongeren plaatsen de fruitbomen om de vijfde verjaardag van Young Friends of the Earth Europe (YFoEE) te vieren. 'Als je iets plant moet je er goed voor zorgen, anders wortelt het niet', legt voorzitter Paulien Gankema van Jongeren Milieu Actief (JMA) uit. JMA is de Nederlandse afdeling van YFoEE. Deze zomer worden in heel Europa bomen geplant om de bijzondere verjaardag te vieren. De fruitbomen in Boei en Heicop worden om 21:00 uur geplaatst door de jongeren. Het centrum bevindt zich aan de Hei- en Boeicopseweg 143.

Young Friends of the Earth Europe is een onafhankelijk netwerk van jongerenorganisaties dat zich inzet voor milieu, klimaat en sociale rechtvaardigheid in de wereld. Dit weekend zijn meer dan twintig vertegenwoordigers van tien Europese lid-organisaties voor een bijeenkomst in het Veldstudiecentrum. 'We willen ons eerste lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan. En daarom plaatsen we vijf bijzondere mijlpalen in Hei en Boeicop', aldus Gankema.

De stichting Veldstudie ontdekt de natuur met leerlingen vanaf de basisschool tot het HBO. Voor elke doelgroep worden programma's op maat gemaakt. De stichting beschikt over een aantal accomodaties waaronder het Veldstudiecentrum Hei- en Boeicop, een historische boerderij uit 1780. 'Jongeren kunnen niet vroeg genoeg in contact worden gebracht met de natuur, zodat ze zich bewust worden waar we zuinig op moeten zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit feestelijke weekeinde door te brengen in het centrum.'


Over YFoEE: www.youngfoee.org

Document acties