Debatavond over schaliegas: To Frack or not to Frack

Amsterdam, 17 september 2013: Jongeren Milieu Actief (JMA) organiseert op 25 september op de Wageningen Universiteit (WUR) een discussieavond over schaliegas.

De mogelijke winning van schaliegas in Nederland is op dit moment een belangrijk onderwerp in de maatschappelijke discussie. De winmethode ('fracking') kan veel milieuschade veroorzaken en de weerstand groeit. Toch zijn er ook voorstanders. Maar wat is schaliegas eigenlijk? En hoeveel zit er dan in de Nederlandse bodem? JMA organiseert een informatie- en debatavond waar je je vragen en stellingen kunt voorleggen aan de volgende sprekers:

- Ike Teuling, inhoudelijk medewerker energie en grondstoffen bij Milieudefensie;
- Rik Leemans, hoogleraar Milieusysteemanalyse en sprak zich samen met andere hoogleraren uit tegen schaliegaswinning in een opinieartikel in Trouw;
- Aucke van der Werff, burgemeester van de gemeente Noordoostpolder waar boorbedrijf Cuadrilla wil gaan proefboren;
- Karel Burger-Dirven, VVD-statenlid in Noord-Brabant en woordvoerder schaliegas voor zijn fractie.

De debatavond is in zaal 1 van het Gaia-gebouw van de Wageningen Universiteit, Droevendaalsesteeg 3. Inloop is vanaf 19.00 uur, om 19.30 begint het programma. De toegang is gratis, de voertaal Engels. Registreren is verplicht en kan hier.

What the Frack?!
Jongeren Milieu Actief voert campagne tegen schaliegasboringen in Nederland. De boringen zijn zeer kostbaar en gaan ten koste van investeringen in duurzame energie, de gebruikte chemicaliën bedreigen ons drinkwater en het lokale milieu, en fracken levert klimaatschade op. Met een fotowedstrijd brengt JMA het onderwerp op een creatieve manier onder de aandacht én in beeld. Jongeren kunnen een schaliegasboortoren monteren in een plaatje van hun favoriete landschap. Kijk hier voor meer informatie.

Document acties