Partners

Om haar doel te bereiken werkt JMA samen met verschillende andere duurzame en jongerenorganisaties. Hier een kort overzicht van onze belangrijkste partners.

Milieudefensie

Sinds 1999 werkt JMA samen met Milieudefensie en is sinds 2003 de officiële jongerenorganisatie van Milieudefensie. Beide verenigingen hebben vergelijkbare doelen en toekomstperspectieven. Milieudefensie ondersteunt JMA met een Jongerenmedewerker, projectmedewerkers van JMA werken bij Milieudefensie op kantoor. Ook het bestuur mag gebruik maken van het kantoor van Milieudefensie. Daarnaast ondersteunt Milieudefensie JMA met administratie, communicatie, financiën en pers.

 

Young Friends of the Earth Europe (YFoEE)

Logo Young Friends of the EarthJMA maakt deel uit van dit Europese netwerk van jonge milieuorganisaties, en is daarmee Young Friends of the Earth Netherlands. YFoEE organiseert diverse trainingsevenementen, een fantastische zomerkamp en opvallende acties rondom de klimaattoppen. Jaarlijks komen vertegenwoordigers van alle groepen bijeen tijdens de Annual Network Gathering, waar de koers bepaald wordt. YFoEE bijeenkomsten zorgen altijd voor extra motivatie omdat duidelijk wordt dat vele anderen met jou werken aan een duurzame toekomst. Deel uitmaken van dit netwerk geeft JMA’ers een sterk gevoel van verbondenheid met jongeren uit de rest van de wereld.

Andere bevriende organisaties

Logo Nationale JeugdraadJMA is lid van koepelorganisatie voor Nederlandse jongerenorganisaties NJR en onderhoudt goed contact met Morgen, de duurzame studentenorganisatie. Verder vormt JMA regelmatig coalities met organisaties zoals GreenPeace, DWARS, PINK, YesDC, NJN, JNM, Woesteland en lokale jongeren- of duurzaamheidsorganisaties voor het organiseren van specifieke acties of evenementen.


Kennispartners

Een gedegen inhoudelijke achtergrond en goed onderzoek vinden we erg belangrijk bij onze campagnes. Daarom maken we goed gebruik van de kennis van onze moederorganisatie Milieudefensie, en werken we samen met SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) en Rank a Brand voor verschillende campagnes.

Document acties