Verdrag Duurzaamheid in het Onderwijs: van peuter tot post-doc!

09/10/2014 - Vandaag tekenen meer dan 40 jongerenorganisaties het Verdrag Duurzaamheid in het Onderwijs met een meerderheid van de politieke partijen: D66, GroenLinks, PvdA, SP, PvdD en CU. Het verdrag is het resultaat van jarenlang hard werken om duurzaamheid een rol in het onderwijs te geven. Minister Bussemaker van Onderwijs nam het verdrag in ontvangst.

Met het verdrag willen we de politiek overtuigen van het belang van de integratie van duurzame ontwikkeling in het onderwijs. De duurzaamheidsvraagstukken in de huidige samenleving vragen namelijk om het aanleren van kennis en vaardigheden, van peuter tot postdoc. Onderwijs speelt hierin een essentiële rol en moet daarom meer toekomstgericht worden. Een groene generatie vraagt om duurzame educatie!

Daarom verzoeken we in het verdrag de Minister en de Staatssecretaris van Onderwijs om te onderzoeken hoe duurzame ontwikkeling op integrale wijze en structurele wijze in het Nederlandse onderwijs gefaciliteerd kan worden. Ook vragen we hen om op basis daarvan met een voorstel naar de Tweede Kamer te komen.

Nadat een meerderheid van de tweede kamer het verdrag had getekend, nam minister Bussemaker van Onderwijs het verdrag in ontvangst. Bekijk het (foto)verslag van de dag.

Meer informatie? Bekijk het filmpje hieronder, lees het Verdrag Duurzaamheid in het Onderwijs of kijk op verdrag.groenegeneratie.nl!

Document acties