Minister Cramer wil meer aandacht op scholen voor klimaat!

14 december 2009 - Bijna de helft van de jongeren maakt zich zorgen over hoe de aarde er over twintig tot dertig jaar uitziet, dat blijkt uit een onderzoek van EénVandaag-jongerenpanel Top-X en NOS Headlines.
Minister Cramer wil meer aandacht op scholen voor klimaat!

Foto Michiel Wijnbergh

Iets meer dan de helft van de jongeren zegt zich heel veel of redelijk veel zorgen te maken om de opwarming van de aarde. De rest maakt zich nauwelijks of helemaal geen zorgen.

Scholen
Milieuminister Cramer is in Kopenhagen en vertelde dat ze best geschrokken is van de cijfers. 

Ze pleit er daarom voor dat scholen meer aandacht besteden aan het klimaat. "Het is geen regulier onderdeel van het studiepakket, en daar moeten we aan werken", aldus de minister.

Beluister hier het fragment.

Maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan juichen de jongeren toe. Het verbieden van gloeilampen is goed, zegt een meerderheid (71,8 procent). Opvallend genoeg vindt ook een grote groep (35,7 procent) van de jongeren dat de overheid zich mag bemoeien met de productkeuze van burgers.

Jongeren Milieu Actief is zelf actief op het onderwijs en ondersteunt scholen bij het implementeren van o.a. dit thema. Interesse in JMA@school? Mail naar school@jma.org of bel 020-5507436. En kijk natuurlijk op onze site!

bron: NOS Headlines

Document acties