Speechless

Het stripboek Speechless is getekend door de Britse tekenaar Polyp. In 99 bladzijden laat hij de wereldgeschiedenis zien tot nu toe, het boek begint bij de dinosauriërs en eindigt anno 2009. Het is geen gewoon stripboek, niet alleen omdat er geen tekst wordt gebruikt maar ook omdat je de cartoons goed moet bestuderen om erachter te komen over welke gebeurtenis het gaat en wat de tekenaar wil vertellen. In plaats van woorden zijn er in de tekstballonnen tekeningen en symbolen gebruikt. Achterin het boek vind je een korte dialogen tussen de stripfiguren (in het Engels, Frans en Spaans) voor als je wilt weten over welke gebeurtenis de cartoon gaat.
Opdracht: Speechless, wereldgeschiedenis zonder woorden

Opdracht: Speechless, wereldgeschiedenis zonder woorden

Opdrachten bij het boek Speechless. Het stripboek Speechless is getekend door de Britse tekenaar Polyp. In 99 bladzijden laat hij de wereldgeschiedenis zien tot nu toe, het boek begint bij de dinosauriërs en eindigt anno 2009. Het is geen gewoon stripboek, niet alleen omdat er geen tekst wordt gebruikt maar ook omdat je de cartoons goed moet bestuderen om erachter te komen over welke gebeurtenis het gaat en wat de tekenaar wil vertellen. In plaats van woorden zijn er in de tekstballonnen tekeningen en symbolen gebruikt. Achterin het boek vind je een korte dialogen tussen de stripfiguren (in het Engels, Frans en Spaans) voor als je wilt weten over welke gebeurtenis de cartoon gaat.

Lees verder...

Les: Speechless (voor docenten)

Les: Speechless (voor docenten)

Voor deze opdracht heeft u per 3 of 4 leerlingen een exemplaar van het Speechless stripboek nodig. Deze kunt u op onze website bestellen. Wij bieden u een aantrekkelijke korting van 50% waardoor het boek voor scholen slechts €7,50 kost (exclusief verzendkosten). Door Polyp zijn verschillende historische ontwikkelingen op een prikkelende manier in beeld gebracht. De vorm van een stripboek wekt de interesse en spreekt jongeren aan. Door gebruik te maken van tekeningen en symbolen in plaats van tekst wordt de lezer uitgedaagd goed te kijken en na te denken over wat er precies is afgebeeld. Er is veel ruimte voor de eigen interpretatie door het ontbreken van tekst.

Lees verder...

Document acties