Biologische voeding / quiz

Deze les bestaat alleen uit een achtergrondinformatie blad en uit de voedselquiz over biologische voeding. Deze les is ontwikkeld om te testen hoe veel jij als student al af weet van biologische en duurzame voeding. In deze les worden de volgende onderwerpen behandeld: Het ontstaan van biologische producten, de gevolgen van de gangbare teelt en verschillende keurmerken als Max Havelaar en Skal.
Infoblad biologische voeding

Infoblad biologische voeding

Is het jou niet helemaal duidelijk wet het begrip voeding inhoud? Op dit informatieblad kom je daar alles over te weten! De term ‘Biologisch' kan worden omschreven als: zo slim mogelijk omgaan met alles wat leeft. Want als je goed zorgt voor de natuur, zorgt deze ook goed voor jou. Wil je meer te weten komen over duurzame voeding? Dan is er op internet een filmpje te vinden dat goed weergeeft wat er allemaal speelt rond duurzame voeding. Het filmpje heet: 'Kom op cateraar word wereldverbeteraar', en is gemaakt door Future Food Chickpea, Natascha Kooiman.

Lees verder...

Quiz biologische voeding

Quiz biologische voeding

In deze test kom je erachter wat je kennis is op het gebied van biologische en duurzame voeding. Door tien beweringen goed te beantwoorden kan jij de bewuste eter worden van JMA. Wanneer je een antwoord niet weet mag er altijd gezocht worden op het internet. Per goed antwoord krijg je een punt, onderaan dit blad kun je vervolgens zien of je een bewuste eter bent.

Lees verder...

Document acties