Voedsel

JMA wil een wereld waarin we weten wat we eten. In deze wereld komen jonge mensen op scholen en daarbuiten in aanraking met hun voedselproducenten, verschillende productie- en verwerkings- methoden, en de gevolgen van deze methoden voor mens, dier en milieu.
Biologische voeding / quiz

Biologische voeding / quiz

Deze les bestaat alleen uit een achtergrondinformatie blad en uit de voedselquiz over biologische voeding. Deze les is ontwikkeld om te testen hoe veel jij als student al af weet van biologische en duurzame voeding. In deze les worden de volgende onderwerpen behandeld: Het ontstaan van biologische producten, de gevolgen van de gangbare teelt en verschillende keurmerken als Max Havelaar en Skal.

Lees verder...

Koken en milieu / filmles en smaaktest

Koken en milieu / filmles en smaaktest

Deze les gaat over voeding en milieu. In deze les leren de studenten welke impact voedsel heeft op het milieu. Wat is klimaatverandering? Hoe kan je in de keuken energie besparen? De studenten verkennen verschillende argumenten om bepaalde producten te eten en leren over de mogelijkheden die ze zelf hebben om duurzaam aan de slag te gaan. Daarnaast zullen de studenten het verschil testen tussen biologische en gangbare producten door middel van een smaaktest.

Lees verder...

Keurmerken voor voedsel

Keurmerken voor voedsel

Er zijn een heleboel keurmerken in omloop, om duizelig van te worden. Niet alle keurmerken garanderen je een biologisch product. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste keurmerken, zodat je zeker weet met wat voor product je naar huis gaat.

Lees verder...

De groentekalender

De groentekalender

Hoe weet je nou welke groenten in welk seizoen voorkomen? Een komkommer kun je het hele jaar door kopen, alleen kost het in de winter tot 17 keer zoveel energie om hem in de winkel te krijgen dan in de zomer. Om hier achter te komen is er een ‘groentekalender. In de ‘groentekalender’ kun je zien welke groente in welk seizoen thuishoort. Ook als je ervoor kiest om geen biologische groenten te kopen is het milieuvriendelijker om seizoensgroenten te kopen.

Lees verder...

Document acties