Klimaatverandering

Leer over het broeikaseffect en klimaatverandering en ontvang een aantal simpele handvatten geven om zelf iets tegen de problemen te doen.
Les: Klimaatverandering

Les: Klimaatverandering

Dit is een speciale les omdat je docent assistentie krijgt van videodocent: Michiel Veenstra, radio DJ bij 3FM. Hij is voor zijn radioprogramma naar de Noordpool gegaan om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Hij staat op DVD en heeft in totaal 4 video's gemaakt die gebruikt worden in deze les.

Lees verder...

Opdracht: Zelf energie besparen

Opdracht: Zelf energie besparen

Iedereen gebruikt energie en dat is ook helemaal niet erg. We kunnen niet meer zonder. Maar het is natuurlijk wel zonde om energie te verspillen. Welke acties zou jij thuis nog allemaal kunnen doen om jullie energie- of waterverbruik te verminderen en daarmee ook je eigen CO2 uitstoot? Op dit formulier staan een aantal plaatjes welke jou kunnen helpen om 10 acties te verzinnen.

Lees verder...

Achtergrondinformatie: Klimaatverandering

Achtergrondinformatie: Klimaatverandering

Klimaatverandering ontstaat door het stijgen van de gemiddelde temperatuur op aarde, en dat komt weer door de gestegen concentratie broeikasgassen in de atmosfeer. Het weer, de zeespiegels wereldwijd en het leven van mens en dier ervaren de gevolgen van klimaatverandering.

Lees verder...

Opdracht: De schoolscan

Opdracht: De schoolscan

Je kunt naast thuis energie besparen ook op het werk besparen, maar zeker ook op je school. Hier gaan je praktisch praktisch aan de slag. Bekijk of het mogelijk is om de schoolscan uit te voeren.

Lees verder...

Document acties