Kleding en milieu

Bij het maken van kleding wordt vaak veel gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en het vraagt ook veel van de grondstoffen die beschikbaar zijn (o.a. grond en water). Wanneer je veel kleren koopt zorg je er dus ook direct voor dat er meer van dit soort producten gebruikt moeten worden. Biologische kleding is steeds meer in opkomst. Vroeger waren er enkel maar kleine winkeltjes waar je het kon kopen. Tegenwoordig zie je dat ook de grote winkelketens het in hun assortiment opnemen.
Achtergrondinformatie kleding en milieu

Achtergrondinformatie kleding en milieu

Als we het over kleding of textiel hebben, dan hebben we het vaak over katoen. Katoen is namelijk ruimschoots de meest gebruikte stof in de wereld. En aangezien katoen een plant is wordt het gekweekt door boeren, katoenboeren. En deze boeren zitten voornamelijk in Azië en ook Afrika. De meeste boeren zijn kleine boeren, het is dus geen grote industrie. Bij deze boeren begint het proces van het maken van een t-shirt.

Lees verder...

Duurzame kledingquiz

Duurzame kledingquiz

Quiz over duurzame kleding

Lees verder...

Opdracht: Mijn kledinggebruik

Opdracht: Mijn kledinggebruik

Wellicht weet je al dat verschillende aspecten van kleding slecht zijn voor het milieu. In deze opdracht gaan we bekijken op welke manier jij zelf je steentje bij kan dragen aan het milieu, en dan volledig gericht op jouw eigen kledinggebruik

Lees verder...

Video's Kleding en Mileu

Video's Kleding en Mileu

Mark Huis in 't Veld over kleding en milieu

Lees verder...

Document acties