Resultaten van het JMP!

13 februari 2012 - Het JMP is natuurlijk het Jongeren Milieu Panel! Tot warme truiendag kon de enquête ingevuld worden. Hier de resultaten!

Vorige week vrijdag was het Warme Truiendag in Nederland. Op negen februari deelde JMA warme truien uit aan politici in Den Haag. JMA vroeg met de uitdeelactie aandacht voor energiebesparing en de Europese afspraak om in 2020 veel efficiënter en verantwoordelijker met energie om te gaan.

Om te peilen of jongeren hieraan mee gingen doen en wat zij weten over energiebesparing in Nederland hebben wij ons Jongeren Milieu Panel een aantal vragen voorgelegd.

Energiebesparing

Op de eerste vraag of hoeveel procent energie je bespaard met het lager zetten van de thermostaat met één graad gaf maar liefst 38,9 % het goede antwoord: 7%. Iets minder dan dat zien het liever positiever in en beantwoorde de vraag met 9% (zie diagram).

Hoeveel energie bespaar je met één graad lager?

20/20/20 Doelstellingen

Over de 20/20/20 doelstellingen is het panel niet al te enthousiast. Van de respondenten zegt 50% dat het een zwak akkoord is en maar liefst 61,1% zegt dat we de doelstellingen niet gaan halen. Hier moet dus zeker wat gaan gebeuren!
Trouwens, 16,7% weet niet wat de 20/20/20 doelstellingen zijn. Hier ligt dus ook nog werk om meer mensen bewust te maken van wat de doelstellingen zijn en wat er allemaal moet gebeuren.

In Nederland

Van alle respondenten denkt 77,8% dat het CDA het meeste doet als het gaat om energiebesparing. Daarna de VVD (22,2 %) en de PVV als laatste met nul komma nul procent...

Doen jullie mee?

De meeste respondenten (66,7%) hebben wel toegezegd om mee te doen aan de Warme Truiendag! Gelukkig heeft niemand gezegd het zeker weten niet te doen.


Ook leuk om te weten. De enquête is voor 83,3% ingevuld door dames. Waar blijven jullie heren? Volgende keer beter!


Document acties