Team JMA FoodForward

Weet wat je eet! Team FoodForward gaat aan de slag met bewustzijn en consumptiegedrag. Duurzaam én lekker!

VoedselJMA wil dat we weten wat we eten. Daarom vinden we dat jongeren in contact moeten komen met voedselproducenten en de verschillende productiemethoden en hun effect op mens, dier en milieu moet kennen. Want dan kiezen we vanzelf voor diervriendelijk en duurzaam geproduceerde etenswaren, eten we minder vlees en zijn we bereid hiervoor een goede prijs voor ons eten te betalen. Ook vinden we dat voedsel voornamelijk regionaal geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd moet worden.

Om dit voor elkaar te krijgen gaat de team FoodForward aan de slag met onder andere het vergroten van de kennis en bewustzijn onder jongeren over voedselproductie, de (milieu) effecten van consumptiegedrag en alternatieven voor de gangbare landbouw. Maar we vinden het ook belangrijk dat de consumptie van dierlijke eiwitten wordt vermindert dus we gaan ook aan de slag met duurzaam koken!

Heb jij ideeën hierbij? Of wil je gewoon meer over duurzaam voedsel weten en alle ins en outs weten over duurzaam koken? Stuur dan een mailtje naar Bernike, via bernike@jma.org

Op bezoek of meedoen

Lijkt het jou leuk om bij één van onze teams een keertje mee te kijken? Stuur dan een mailtje naar bernike@jma.org, dan laten wij je weten wanneer de volgende vergadering van het team is. Wil je eerst nog wat meer informatie? Of heb je een briljant project-idee dat je met vriend(inn)en wil uitvoeren? Stuur ook in dat geval even een mailtje.

Document acties