#IkConsuminder bakjesactie

50 kilo eten gooien we weg, per persoon, per jaar. Een kwart daarvan is echt afval, zoals schillen en kaaskorsten. Maar het grootste deel is voedselverspilling: eten dat we hadden kunnen bewaren of niet eens hadden hoeven kopen. Bakjes gebruiken om restjes te bewaren kan een hoop geld schelen. Daarom delen we bakjes uit op 16 oktober op Wereldvoedseldag. Consuminderen is zo erg nog niet.
Wanneer 16-10-2013
van 11:45 tot 15:30
Waar 't Plein, Den Haag
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

Er lijden nog steeds zo’n 870 miljoen mensen wereldwijd onnodig honger, terwijl er voldoende voedsel wordt geproduceerd om 12 miljard mensen te voeden. Tegelijkertijd kan een gemiddeld Nederlands huishouden wel 350 euro besparen per jaar door minder te verspillen. Daarom wordt er op Wereldvoedseldag, wereldwijd stilgestaan bij de betekenis van voedsel en voedselzekerheid in de breedste zin van het woord.

Actie in Den Haag

Consuminderen - het klinkt voor sommigen best eng, alsof je moet inleveren op je levensstandaard. Maar dat hoeft helemaal niet: als je bakjes gebruikt en kliekjes bewaart en eet als je geen zin of tijd hebt om te koken, of er een nieuwe maaltijd van maakt kun je zo zonder moeite een hoop besparen. Bovendien kunnen we van het geld dat we kwijt zijn aan weggegooid eten makkelijk twee of drie keer per jaar uit eten. Om consuminderen makkelijker te maken deelt JMA FoodForward, onze werkgroep voedsel, gratis bakjes uit.

Consuminderen - het klinkt voor sommigen best eng, alsof je moet inleveren op je levensstandaard. JMA FoodForward deelt gratis bakjes uit om je restjes in te bewaren. Want het bewaren van etensrestjes is een makkelijke manier van consuminderen.

Daarnaast zijn tijdens het evenement in Den Haag ook andere organisaties aanwezig op een informatiemarkt. Ook gaan Staatssecretaris Dijksma en Minister Ploumen in discussie met jongeren en het bedrijfsleven over voedselzekerheid en de vraag wat jongeren zelf kunnen doen aan het wereldvoedselprobleem. Caroline verduin, de voorzitter van JMA, zal ook aan dat debat deelnemen. Daarnaast zal er voldodende entertainment zijn, zoals Braziliaanse dans en een Discosoep.

Kom je ook? RSVP op Facebook!

Wil jij ook eens meedoen met FoodForward? Kijk dan hier.

Meer informatie

Het evenement op het plein wordt georganiseerd door de Jongerencommissie Wereldvoedseldag van de VN.

Meer informatie over voedselverspilling en andere manieren waarmee je dat kunt tegengaan vindt je op de website van het Voedingscentrum en een artikel van Editie NL.

Meer informatie over dit agenda item

Document acties