Nieuws

Uit de teams
Nachttreinnet in gevaar
30 oktober 2014 - Random feitje: een enkele reis van Londen naar Berlijn kost je met de nachttrein 7,6 kg CO2, tegenover 180 kg met de auto en 126,5 kg per vliegtuig. Naast een milieuvriendelijk vervoersmiddel de nachttrein altijd een avontuur. Toch wil Deutsche Bahn voor december de helft van de lijnen schrappen. Wij roepen DB én de NS op te investeren in deze populaire verbindingen.
Doe mee met de recordpoging levende windmolen
Project A15 organiseert met Windpark Nijmegen-Betuwe: 'Voor de Wind'. Dit festival is op 5 oktober vlakbij Nijmegen, met als inspiratiebron: de wind. Beeldende kunst, filmvertoningen en een recordpoging 'levende windmolen bouwen' als statement vóór windenergie.
JMA zoekt bloggers
Vind je het leuk om te bloggen? Hou je van een spannend interview? Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Schrijf dan een blog voor jongeren door jongeren over Project A15 en win een publicatie in een week- of maandblad!
Bestuur haalt groot energie-project binnen
31-01-2013 - Het vorige bestuur gaf de aanzet en het huidige bestuur heeft het ingekopt; JMA heeft er een nieuw internationaal energie-project bij! Het project focust zich op jongeren die op zichzelf gaan wonen en energie willen besparen.
JMA dumpt kolen bij Poolse ambassade
Vandaag heeft JMA een stapel kolen gedumpt bij de Poolse ambassade in Den Haag uit protest tegen het klimaatbeleid van de Poolse regering.
Actief, actiever, actiefst
Na JMA FoodForward is het team Internationale Rechtvaardigheid ook superactief geworden.
Jongeren pakken gedenknaald warm in
Den Haag, 8 februari 2012 – De gedenknaald aan het Regentesseplein is warm ingepakt met een gigantische gebreide sjaal. Dit is een actie van Jongeren Milieu Actief in het kader van Warme Truien Dag.
Het team FoodForward heeft een ‘nieuwe’ stijl!
Workshops, filmavonden, excursies, grappige acties, heel veel discussie en een Facebook groep waar iedereen van alles met elkaar kan delen. Dat is wat je kunt verwachten van het team FoodForward.
Plannen tweede kerncentrale uitgesteld!
19 december 2011 - Het gaat niet goed met de plannen van energiebedrijf Delta voor een tweede Borssele. De aandeelhouders hebben grote twijfels of een investering in kernenergie wel zo verstandig is, de publieke opinie zit tegen. Het was de bedoeling dat op 22 december de aandeelhouders toestemming zou worden gevraagd om de eerste 60 miljoen in de vergunningaanvraag te investeren. Delta heeft echter aangekondigd dat alle beslissingen over Borssele 2 met een half jaar worden uitgesteld. Dat is goed nieuws, want van uitstel komt...juist!
Duitsland stopt met kernenergie!
30 mei 2011 - Uiterlijk in 2022 moeten de zeventien Duitse kerncentrales zijn gesloten.
Document acties