Kom naar de filmavond met FairPhone!

Vrijdag 7 februari om 20.00uur organiseert de werkgroep Internationale Rechtvaardigheid een filmavond in samenwerking met FairPhone. Na een introductie van een van de mensen achter FairPhone vertoont JMA de film Blood in the Mobile; een documentaire over de donkere kant achter onze mobieltjes.
Wanneer 07-02-2014
van 20:00 tot 23:00
Waar Kantoor Milieudefensie, Amsterdam
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

Wist je dat er op dit moment meer mobieltjes dan mensen op de wereld zijn? Nederland doet hier goed aan mee. 77 op de 100 mensen in Nederland heeft een mobieltje. We kunnen bijna niet meer zonder. Even snel iets opzoeken, mail checken, appen, twitteren, en ga zo maar door.

Maar er zit ook een donkere kant aan onze mobieltjes. Grote multinationals spelen een vies spelletje waar miljoenen mensen het slachtoffer van zijn. Dat begint al op de plek waar de grondstoffen worden gewonnen. Mensen en zelfs kinderen werken soms een week lang onder verschrikkelijke omstandigheden in smalle mijnen. Daar zwoegen ze om gewilde mineralen als goud en kobalt uit de grond te halen.

JMA wil dat dit stopt. Dat begint met het begrijpen van het probleem. Daarom organiseert de werkgroep Internationale Rechtvaardigheid samen met FairPhone een filmavond. We willen een goed beeld te geven wat het probleem is en laten zien waarom we hier het komende jaar actie voor gaan voeren. Naderhand leidt Niels (voorzitter van JMA) een discussie over de film en kun je meedenken hoe JMA aan duurzame elektronica kan werken. Je bent van harte welkom!

Datum: vrijdag 7 februari
Tijd: 20.00uur
Plaats: Nieuwe Looiersstraat 31, 1017 VA Amsterdam
Entree: gratis

Programma:
20.00: Welkom en opening
20.05: Introductie door Bibi van FairPhone
20.20: Documentaire Blood in the Mobile
21.45: Discussie onder leiding van Niels, voorzitter JMA
22.15 - 23.00: Afsluitende borrel

Klik hier voor een poster met alle informatie op een rijtje.

Meer informatie over duurzame elektronica: www.jma.org/campagnes/make-it-fair
FairPhone: www.fairphone.com

Check hieronder de trailer van Blood in the Mobile:

Meer informatie over dit agenda item

Document acties