Plannen tweede kerncentrale uitgesteld!

19 december 2011 - Het gaat niet goed met de plannen van energiebedrijf Delta voor een tweede Borssele. De aandeelhouders hebben grote twijfels of een investering in kernenergie wel zo verstandig is, de publieke opinie zit tegen. Het was de bedoeling dat op 22 december de aandeelhouders toestemming zou worden gevraagd om de eerste 60 miljoen in de vergunningaanvraag te investeren. Delta heeft echter aangekondigd dat alle beslissingen over Borssele 2 met een half jaar worden uitgesteld. Dat is goed nieuws, want van uitstel komt...juist!

Schoon genoeg van kernenergie

JMA en Milieudefensie maken deel uit van de coalitie “Schoon genoeg van kernenergie!”. Deze breed ondersteunde coalitie met Greenpeace, WISE, Natuur & Milieu en vele anderen zet zich in tegen de komst van een tweede kerncentrale in Nederland.

Op dit moment staat er één kerncentrale in Nederland, in Borssele. Maar dit kabinet wil er nieuwe centrales bij laten bouwen. Dit is onnodig en levert ook nog eens grote risico's op.

We hebben al meer dan 100.000 handtekeningen tegen kernenergie verzameld op www.schoongenoegvankernenergie.nl. Deze  worden op 22 december aangeboden aan de aandeelhoudersvergadering.

Van uitstel komt ...

Alle beslissingen over Borssele 2 zijn dan wel met een half jaar  uitgesteld, maar we zijn er nog niet. In juni worden nieuwe plannen gepresenteerd aan de aandeelhouders. Reden genoeg voor de Coalitie Schoon Genoeg van Kernenergie om door te gaan! Op 22 december zullen we bij het hoofdkantoor van Delta laten horen dat Nederland een schone energietoekomst verdient, zonder kerncentrales. En jullie 100.000 handtekeningen gaan ons daar bij helpen.

Document acties