JMA dumpt kolen bij Poolse ambassade

Vandaag heeft JMA een stapel kolen gedumpt bij de Poolse ambassade in Den Haag uit protest tegen het klimaatbeleid van de Poolse regering.
JMA dumpt kolen bij Poolse ambassade

Poland not Coaland

JMA dumpt kolen bij Poolse ambassade

In gesprek met de Poolse ambassade

Polen is dit jaar gastland van de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties, waar regeringsleiders uit de hele wereld vergaderen over oplossingen voor het klimaatprobleem. De top begint volgende week in Warschau. De regering van Polen zet echter zelf volop in op fossiele brandstoffen, zoals kolen, die klimaatverandering veroorzaken. Polen geeft grote, vervuilende bedrijven bovendien volop de kans om tijdens en rond de top te lobbyen tegen duurzame energie en vóór behoud van fossiele brandstoffen.

In een tijd waarin de wereld groene stroom en duurzame energie zou moeten promoten, helpt de Poolse overheid grote energiebedrijven die volop willen blijven inzetten op vervuilende fossiele brandstoffen zoals kolen. Wij willen laten zien dat we dat niet accepteren, en roepen Polen op om zich in eigen land en als gastheer van de klimaattop in te zetten voor duurzame alternatieven. Bekijk hier foto's van onze actie.

Reclaim Power

De actie is onderdeel van een Europese actie waarbij jongerenorganisaties van het netwerk Young Friends of the Earth Europe in diverse landen op hetzelfde moment kolen dumpen bij hun ambassade. Hiermee sluiten we aan bij de 'Reclaim Power maand', waarin organisaties wereldwijd actie voeren om duurzame energie te promoten.

De EU-lobby waakhond Europe Corporate Observatory berichtte eerder al over de grote ruimte voor lobby van bedrijfsleven op de klimaattop in Polen. Klik hier voor meer info.

Lees hier meer over Young Friends of the Earth Europe

Document acties