Bestuur haalt groot energie-project binnen

31-01-2013 - Het vorige bestuur gaf de aanzet en het huidige bestuur heeft het ingekopt; JMA heeft er een nieuw internationaal energie-project bij! Het project focust zich op jongeren die op zichzelf gaan wonen en energie willen besparen.

De huidige tijd kent twee gezichten: aan de ene kant hangen er in steeds meer huizen energiebesparende lampen en staat de kaas in een A+++ koelkast. Tegelijkertijd hebben we te maken met klimaatverandering. Veel mensen vinden klimaatverandering minder belangrijk door de economische crisis. Ook voor jongeren is het deze tijd moeilijk om geld te verdienen door een beperkt aantal banen.

Het lijkt lastig om onze aandacht te verspreiden over deze twee problemen, maar ze hangen eigenlijk sterk samen. Wanneer jongeren op zichzelf gaan wonen is het voor hen handig als ze geld zouden kunnen besparen op hun energiekosten. Om hier een handje bij te helpen is JMA samen met Europese partnerorganisaties aan de slag gegaan om een project op te starten, genaamd Young Energy Efficiency (YEFF). Dit project richt zich op jongeren tussen de 18 en 29 jaar en zal jongeren proberen te stimuleren om met simpele aanpassingen en slimme oplossingen energie te besparen. Zo sla je twee vliegen in een klap; je spaart het klimaat en geld!

Het project zal in april 2014 van start gaan en JMA krijgt de leiding over de online campagne. Van het geld dat JMA via de Europese Unie krijgt zal een speciale medewerker worden aangenomen voor drie dagen per week. De online campagne zal onder andere bestaan uit het ontwikkelen van een app waarmee jongeren via Facebook hun energiebesparing kunnen vergelijken met hun vrienden.

Woon jij net op jezelf of wil je binnenkort op jezelf gaan wonen en wil je weten hoe jij op eenvoudige wijze energie kan besparen? Houd dit project dan goed in de gaten!

Document acties