What the Frack?!

Kiezen voor schaliegas betekent een uitstel en bedreiging voor de transitie naar duurzame bronnen! JMA zit dit niet zitten en komt in actie! Doe mee met onze campagne!

In de Nederlandse bodem zit naast aardgas ook schaliegas, alleen veel minder en verspreid over een veel groter gebied. Dit najaar, mogelijk al in september, zal schaliegas besproken worden in de Tweede Kamer. Maar de boringen naar schaliegas zijn kostbaar, het gebruik van de chemicaliën voor fracking bedreigen het drinkwater en het levert uiteindelijk weinig euro’s op. En wat dacht je van de impact op het milieu?

Laat het zien

Jij kan een belangrijke rol spelen in onze campagne. Om de effecten van de boringen naar schaliegas in kaart te brengen heeft de werkgroep energie de What the Frack campagne opgezet. Hierbij zijn wij op zoek naar jouw mooiste stukje Nederland. Alleen is er één probleem: er gaat naar schaliegas geboord worden!

Op de campagne pagina wordt uitgelegd wat je precies kunt doen.

Goodies

Naast de prijzen voor de beste foto kun je direct aan de slag met een bouwpakket van een schaliegas boortoren. Vouw de toren in elkaar en zet twee suikerklontjes op elkaar om een idee te krijgen van de verhoudingen (een huis is 3 meter per verdieping, de boortoren 35 meter).

Download het bouwpakket hier.

Document acties