Global frackdown actie

Tijdens de internationale week tegen fracken - de Global Frackdown - gaat JMA/E (de werkgroep energie van JMA) in Utrecht de straat op. Met een flashmob vragen we aandacht voor een schone en toekomstbestendige energievoorziening, zónder schaliegas.
Wanneer 18-10-2013
van 13:30 tot 15:00
Waar Speeltuin Kinderboerderij Griftsteede, Griftpark, Utrecht (verzamelpunt)
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

In Nederland is het besluit om (proef)boringen te doen naar schaliegas met 1,5 jaar uitgesteld, maar dat betekend niet dat het in andere landen ook is uitgesteld! De gas- en olieindustrie wil overal ter wereld boren naar schaliegas. Dat mag niet gebeuren. Daarom laten mensen, overal ter wereld, op 19 oktober van zich horen.

Wij beginnen een dagje eerder, op de 18e. We zullen op verschillende locaties in de stad met onze (zelfgemaakte)boortorens gaan staan om aandacht te vragen voor schaliegas net als vele anderen op de Global Frackdown day of action.

Meer informatie over de internationale campagne vind je hier: www.globalfrackdown.org

Meedoen? We horen het graag van tevoren via energie@jma.org, of RSVP op Facebook! Dan zorgen we voor genoeg koekjes en actiematerialen. (Heb je last-minute een middagje over? Kom gewoon opdagen! Het is tenslotte een flashmob :) )

Verzamelpunt: Speeltuin Kinderboerderij Griftsteede, Griftpark, Utrecht (Google Maps)

Wil je weten wat fracken is? Klik dan hier voor meer info over schaliegas en fracken.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel meedoen met onze campagne? Klik dan hier voor meer info over What the Frack.

Meer informatie over dit agenda item

Document acties