Landelijk resultaten Green Canteen

Groenhorst College Ede

Het Groenhorst College in Ede is de vierde school die in het schooljaar 2015-2016 met Green Canteen aan de slag gaat! De leerlingen van de 2e klas zijn in februari 2016 begonnen met het project. Meer informatie en resultaten volgen snel.

Lees verder...

Drenthe College Emmen

In november 2015 zijn de eerstejaars van de studie Sport en Beweging begonnen aan project Green Canteen. Meer informatie resultaten volgen in het voorjaar van 2016.

Lees verder...

Da Vinci College Leiden

Da Vinci College Leiden

De eerste school die het schooljaar 2015-2016 is gestart met Green Canteen! De leerlingen uit 4 VWO zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan om zich in te zetten voor een duurzame kantine.

Lees verder...

Rudolf Steinerschool Haarlem

Rudolf Steinerschool Haarlem

Eerste 'Green Canteen' geopend In oktober 2012 is de eerste echte Green Canteen geopend met 100 % biologische producten! Het aanbod van de kantine wordt nog wekelijks afgestemd met de wensen van de leerlingen. Wil je een biosoepje uit eigen moestuin proeven? Zie hieronder de openingsfilm..

Lees verder...

Bernard Lievegoed School Maastricht

Bernard Lievegoed School Maastricht

Nog een opening van een Green Canteen! Na een Plant Power & Future Food Workshop en 10 dagen 8 uur per dag werken aan een nieuw concept voor de Green Canteen, is het gelukt. Ook de BLS in Maastricht krijgt het Green label voor de duurzame schoolkantine. Volg de ontwikkelingen hier!!!

Lees verder...

De Rooi Pannen Tilburg

De Rooi Pannen Tilburg

Tijdens de MVO week op de Rooi Pannen in Tilburg is in Oktober "De Dutch Weedburger" aan 60 horecastudenten geserveerd door de masterchefs van Green Canteen. Deze burger gemaakt is 100% plantaardig, gemaakt van zeewier uit onze Noordzee. "De Dutch Weedburger smaakt naar Brabantse Balkenbrij, mmm..." De studenten begrijpen de urgentie van verduurzaming van hun kantine en hebben zin om aan de slag te gaan met het project. De resultaten vind je hier..

Lees verder...

Openbaar Lyceum Zeist

Openbaar Lyceum Zeist

Op het Openbaar Lyceum Zeist heeft een groep van 60 scholieren zich sterk gemaakt voor verduurzaming van de schoolkantine. De introductie van het slotdebat was creatief bedacht door de scholieren. Drie directieleden konden namelijk plaatsnemen op twee stoelen om het principe van de 'plofkip' te verduidelijken.

Lees verder...

Bonhoeffer College Enschede

Bonhoeffer College Enschede

Tijdens de vakken Life & Science zijn leeringen van 3 gymnasium, ruim 3 maanden bezig geweest met het lesporgramma Green Canteen. De scholieren pleiten met hun ideeën voor een duurzamere schoolkantine met meer biologisch en vleesvervangend aanbod. Want zo zeggen ze zelf: “Het hoeft niet helemaal extreem, maar als je een dag per week biologisch en minder vlees eet, dan zou dat toch erg helpen. Samen zijn we verantwoordelijk voor ons milieu en we moeten samen met milieu onderhouden”.

Lees verder...

Vrije school Den Haag

Vrije school Den Haag

De Vrije school Den Haag is dankzij het lesprogramma Green Canteen overgestapt op een duurzame schoolkantine. Zo zijn ze gestart met de verkoop van bio-smoothies en andere lekkere productenen hebben ze eind 2012 besloten 100 duurzaam aanbod door te voeren. De film en de producten die de scholieren gemaakt hebben, vind je hier....

Lees verder...

De Rooi Pannen Breda

De Rooi Pannen Breda

Horeca Vakschool de Rooi Panne is met 150 leerlingen de eerste mbo-opleiding die is gestart met Green Canteen! Ruim 2 maanden zijn de studenten aan de slag gegaan met verduurzaming van hun schoolkantine.

Lees verder...

Openbare Scholengemeenschap Bijlmer Amsterdam

Openbare Scholengemeenschap Bijlmer Amsterdam

Onze maatschappelijke stagiair Anne startte met het idee om haar sportkantine duurzamer te maken. Weg met die bitterballen en wraps en Plant Power Food op de kaart! Op het jeugdcompetitiefeest van haar sportclub in Amsterdam presenteerde ze daarom een duurzame proeftafel aan de sporter. De kipstukjes van de Vegaslager deden het goed bij de jongeren. Want zo vindt Anne... Minder vlees is beter voor het milieu, dus weg met die bitterballen. The time is NOW!

Lees verder...

Beatrixcollege Tilburg

Beatrixcollege Tilburg

5VWO heeft zich een van 14 februari t/m 18 februari gestort op het thema duurzaam voedsel. Zes leerlingen van het Beatrix College in Tilburg hebben onderzocht wat duurzaam eten is en hoe ze het kantine menu duurzamer kunnen maken.

Lees verder...

Almende College Ulft

Almende College Ulft

Voor het lesthema 'Sport & Voeding' hebben 90 mavo scholieren op het Almende College in Ulft Green Canteen uitgevoerd dit voorjaar. Geweldige oplossingen zijn bedacht om de schoolkantine te verduurzamen. Je vindt de uitwerkingen hier.

Lees verder...

Lek en Linge Culemborg

Lek en Linge Culemborg

Op Lek en Linge Culemborg wordt de pizza voortaan zonder vlees verkocht! Daarnaast zullen er meer gezonde producten worden toegevoegd aan de kantine. De foto's van de duurzame pauze vind je op de volgende pagina.

Lees verder...

Marnecollege Bolsward

Marnecollege Bolsward

1 VMBO heeft 7 weken lang gewerkt aan het project Green Canteen met als resultaat biologische melk en karnemelk in de docentenkamer. Ook zijn er nieuwe drinkbekers van een milieuvriendelijker materiaal.

Lees verder...

Eerste Christelijk Lyceum Haarlem

Eerste Christelijk Lyceum Haarlem

Jorg belde ons op met de vraag of hij het thema duurzaamheid op zijn school kon onderzoeken. Nadat hij zijn school had gerankt op duurzaamheid kwam hij tot de conclusie dat zijn school best nog wel wat mag doen aan het voedsel uit de schoolkantine. Waar zijn inzet toe heeft geleid? Zijn onderzoeksresultaten vind je hier.

Lees verder...

RSG Lingecollege Tiel

RSG Lingecollege Tiel

Ruim 180 leerlingen van het RSG Lingecollege in Tiel hebben alle verwachtingen overstegen. Ze benaderden met succes de pers waardoor er een artikel in de Gelderlander verscheen. Ze interviewden politici en er braken discussies los over een duurzame leefstijl. Voor resultaten, kijk hier...

Lees verder...

Oostvaarderscollege Almere

Oostvaarderscollege Almere

Minder vlees en meer biologische producten zijn slechts een paar dingen waar de school op kan letten om het voedselaanbod duurzamer te maken. De onderbouw van het OVC is samen met JMA aan de slag gegaan om dat te veranderen voor hun school.

Lees verder...

Caland Lyceum Amsterdam

Caland Lyceum Amsterdam

In Amsterdam deden 10 jongeren van het Caland Lyceum hun maatschappelijke stage van 40 uur bij JMA. Zo gingen ze op excursie naar zorgboerderij de Boterbloem in Amsterdam, leerden ze hoe zelfgemaakte soep te maken... De resultaten van deze stage vind je hieronder...

Lees verder...

De Nassau Breda

De Nassau Breda

Op De Nassau in Breda weten de leerlingen van de lichting 'Consumptief en Zorg' wel hoe ze een lekker bordje eten moeten voorschotelen aan hungasten. In de themaweek 'Gezond en Duurzaam eten', die dinsdag 26 maart plaatsvond, startten 100 scholieren met het project Green Canteen. De scholieren waren geschokt na het zien van de Docu 'Food Inc' en vonden het daarom de hoogste tijd om actie te voeren. De actieposters en een fotoverslag vind je hier.

Lees verder...

OSG De Hogeberg Den Burg

OSG De Hogeberg Den Burg

Aan het aanbod in de schoolkantine van OSG Hogeberg Texel wordt dit jaar hoge prioriteit gegeven. Naast een gezonde schoolkantine, moet de kantine nu ook duurzamer worden. Voor het project Green Canteen hebben leerlingen een bezoek gebracht aan boerderij de Novalishoeve en zijn ze met opdrachten gestart met het bedenken van een nieuw assortiment voor de schoolkantine. Ook komende jaren wordt een vervolg gegeven aan het project. De resultaten van dit schooljaar vind je hieronder...

Lees verder...

Petrus Canisius College Alkmaar

Petrus Canisius College Alkmaar

Met een smaaktest, een gastles en een excursie naar een duurzaam bedrijf, zal het in oktober een bijzondere maand worden voor leerlingen van de lichting Consumptief & Zorg. Ze hebben er veel zin in om hun tanden te zetten in het project. JMA is benieuwd of ze de cateraar zover krijgen om duurzamer te gaan cateren!

Lees verder...

Marcanti College Amsterdam

Marcanti College Amsterdam

Op het Marcanti College is aandacht besteed aan de schoolkantine. In samenwerking met Vrijwilligerscentrale Amsterdam werd in een gastles Green Canteen meer verteld over over het sojaprobleem. Ook zijn leerlingen aan de slag gegaan met oplossingen voor verduurzaming van de schoolkantine. De resultaten vind je hier...

Lees verder...

MaasWaal College Wijchen

MaasWaal College Wijchen

Biologische gehaktballen draaien bij de lokale slager? Of de biologische groenten van de boer vergelijken met gangbare groenten van de boer? Als een keuringsdienst van Waren zijn scholieren deze week aan de slag gegaan met Green Canteen in de projectweek. Binnenkort hier een verslag van op onze website.

Lees verder...

Document acties