Resultaten 2011

9 februari 2012 - JMA kijkt zeer tevreden terug op het eerste jaar Green Canteen. Zes enthousiaste scholen deden mee, zowel met onder- als bovenbouw. Daarbij leerden 300 leerlingen over de impact van voedsel op het milieu en bereikten zij nog eens 1000 medeleerlingen met hun ludieke acties!

Niet alleen weten deze leerlingen nu hoe ze duurzaam kunnen eten, er is ook daadwerkelijk milieuresultaat behaald in de schoolkantine zelf! In elke kantine is er een biologisch product toegevoegd en er staan vervolggesprekken in de planning om het kantine aanbod blijvend te verduurzamen.


Een greep uit de resultaten in 2011:

  • Vrije School Den Haag: stapt per september 2012 geheel over op een duurzame schoolkantine!
  • Lek en Linge in Culemborg: heeft een werkgroep 'duurzaamheid' opgericht om concrete verbeteringen door te voeren in de schoolkantine. Resultaat: een gezonder aanbod (o.a. pizzaslices zonder vlees, verse sappen en fruit).
  • Rudolf Steinerschool Haarlem: biedt wekelijks biologische soep aan, gemaakt door de leerlingen! En de cateraar levert biologische thee.
  • Marnecollege Bolsward: heeft nu biologische melk en karnemelk. Ook de drinkbekers in de kantine en docentenkamer zijn inmiddels milieuvriendelijk.

 

Wil je zien waar de leerlingen mee bezig zijn geweest? Bekijk hier een selectie van foto's, filmpjes en opdrachten.

Document acties