Leerlingen in actie voor toekomstige duurzame schoolkantine

13 maart 2012 - Afgelopen week heeft een groep van 32 leerlingen actie gevoerd voor een duurzame kantine. De leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Montessori Lyceum in Almere konden kiezen voor verschillende projecten met een duurzaam thema. Eén van de projecten was Green Canteen. Wat deze Green Canteen actie bijzonder maakte is dat er nog helemaal geen schoolkantine was.

Allereerst hebben de leerlingen presentaties gegeven over het verschil tussen duurzame en intensieve landbouw en veehouderij. Na de nodige kennis konden de leerlingen aan de slag met actie voeren!

De filmcrew heeft een erg mooi promotiefilmpje gemaakt over de acties van de verschillende teams. Fotoreporters lieten aan de hand van posters zien waarom duurzame landbouw beter is dan gangbare landbouwmethoden. De stiptekenaars lieten op creatieve wijze een biologische broccoli met een vee-industrie T-bone steak vechten, de broccoli won natuurlijk overtuigend! Voor de spandoeken en andere versiering in de toekomstige kantine hadden we de activisten, die ook nog lekkere smoothies voor de slotbijeenkomst maakten. En dan waren er natuurlijk nog de master chefs die wel 200 vegetarische en biologische hapjes voor alle eerste en tweede klassers verzorgden.

Volgende week gaat de kantine open en zullen we zien of er geluisterd is naar de oproep van de leerlingen. Zij hebben in ieder geval keihard gewerkt om die groene kantine waar te maken!


Bekijk hier het mooie videoverslag dat de afgelopen week gemaakt is door de filmcrew.

Document acties