Green Canteen zet Rudolf Steinerschool op z'n kop!

1 december 2011 - De leerlingen van de Rudolf Steinerschool in Haarlem hebben met Green Canteen de eerste stappen naar een duurzamere kantine gezet.

Met prachtig geschilderde posters, twitterberichten en overtuigingskracht heeft klas 10c de afgelopen weken behoorlijk wat opschudding veroorzaakt. Hogere klassen verkochten in de pauze spontaan biologische, zelfgemaakte soep als steun voor een groene kantine en er kwam zelfs een tegenbeweging op gang. Veel leerlingen zijn na gaan denken over de herkomst van hun voedsel en de gevolgen van hun eetpatroon op hun omgeving.

Afgelopen dinsdag zijn alle tiende klassen tijdens de slotbijeenkomst met elkaar in debat gegaan aan de hand van verschillende stellingen. Hieruit kwam naar voren dat bijna iedereen het een goed idee vond om het aanbod van duurzame producten in de kantine te vergroten. Ook de directeur sprak uit graag een groene kantine te willen. De eerste concrete plannen zijn in overleg met de cateraar al gemaakt: biologische thee in plaats van reguliere thee en iedere week zelfgemaakte biologische soep. In verdere gesprekken gaat de cateraar samen met de school meer mogelijkheden bedenken om biologische producten in de kantine te verkopen.

Document acties