Green Canteen pilot een succes!

21 februari 2011 - De directie van de Vrije School in Den Haag heeft mede dankzij de acties van scholieren besloten uiterlijk september 2012 over te stappen op een duurzame kantine.

5VWO heeft zich een week lang gestort op het onderzoeken van de schoolkantine: hoe kun je deze verduurzamen, welke consequenties heeft dat, wat voor menu moet er komen etc. Daarnaast hebben ze gekeken of het onderwerp 'duurzame voeding' leeft onder mede-scholieren, een interview afgelegd met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de lokale media benaderd en met veel enthousiasme Green Canteen gepromoot op de school.

In de pauzes zijn biologische fruitshakes verkocht en is de kennis van scholieren getest door het houden van een voedselquiz. Daarnaast hingen door de hele school posters waarmee werd opgeroepen tot het zetten van een handtekening middels een sms.

Het slotdebat werd tijdens de grote pauze in de aula gehouden waardoor veel scholieren aanwezig konden zijn. Het happy meal team, dat tegen een duurzame kantine is, ging in debat met het green team, dat voor een duurzame kantine is. Daarnaast werd het filmpje van de filmcrew getoond. Het debat eindigde met een overhandiging van een ondernemingsplan aan een directie lid en het ondertekenen van het Green Label. Dit Label is een overeenkomst waarbij de directie en de cateraar beloven binnen een bepaalde tijd te werken aan een duurzame kantine. Deze prijkt nu mooi ingelijst buiten de kamer van de directie, zodat iedereen kan zien wat er is afgesproken.

Al met al een zeer geslaagde week! Op naar de volgende schoolkantine!

Document acties