Ik ben leerling

Wil jij ook een milieu- en diervriendelijke schoolkantine? Kom in actie! Nodig JMA uit op school en wie weet krijg jij jouw directie zo ver dat ze instemmen met één veggie-dag per week en 100% biologisch vlees!

Met het project ga je campagne voeren met je klas. Door allerlei creatieve acties te organiseren - bijvoorbeeld een voedselquiz met mooie prijzen - vraag je aandacht voor het kantine-aanbod en wat er beter kan.

In verschillende teams ga je handtekeningen verzamelen, een mini-documentaire maken, de lokale pers benaderen en een opiniestuk schrijven waarin je je voorbereidt op het slotdebat.

Tijdens dit debat overtuig je de schoolleiding en kantinemedewerker van het belang van een milieu- en diervriendelijke schoolkantine. Door argumenten, maar óók door een proeftafel vol lekkere, duurzame hapjes te bereiden. Wie zegt er dan nog 'nee' tegen een betere schoolkantine?!

Meedoen?

Vul onderstaand formulier in en wij zullen contact opnemen met je school om te kijken wat er mogelijk is. Het werkt het beste als je al een aantal klasgenoten en/of een docent enthousiast hebt gemaakt, maar dat hoeft niet.

Je kunt dit project ook uitvoeren als onderdeel van je (profiel)werkstuk of als maatschappelijke stage!

Als je de woorden hieronder niet goed kunt lezen, klik dan op het herlaad-icoontje (bovenste rode icoontje naast het gele invulvak).