Underwear Run haalt internationale media

5 juli 2014 - De Underwear Run was een succes - zo'n 60 jongeren renden in ondergoed door hartje Amsterdam om de waterverspilling in de katoenindustrie onder de aandacht te brengen. En dat is gelukt: verschillende media kwamen naar Amsterdam om verslag te doen van onze actie. Hier een kort overzicht.

Vooraf hadden we al interesse gewekt bij verschillende media en ons eigen netwerk natuurlijk: ruim 2.000 mensen werden uitgenodigd voor ons Facebook-evenement. Op de dag zelf waren twee ANP-fotografen, Telegraaf TV, RTV Noord-Holland en Novum Nieuws aanwezig. Zomaar wat namen van nieuwsorganisaties die aandacht hebben besteed aan onze Underwear Run en de waterverspilling van de katoenindustrie die we aan het licht willen brengen met onze campagne. Hier een kort overzicht van de belangrijkste dingen:

Internationale aandacht

Niet alleen in Nederland is onze Underwear Run onder de aandacht gekomen, ook internationaal weet men van onze actie voor duurzame kleding. Zo heeft de krant de Standaard van onze zuiderburen de video-reportage opgenomen in de categorie Beroemd en Bizar. Via OneNewsPage is een Engelstalig videoverslag verspreid.

De komende week krijgen we nog meer meldingen binnen, onder andere van lokale kranten. Niet alleen qua aantal renners was de race een succes, ook qua media-aandacht en het verspreiden van onze boodschap hadden we niet te klagen.

Document acties