Campagnes

JMA streeft naar een duurzame rechtvaardige wereld. Hierbij focust JMA zich op de volgende drie thema’s: Internationale Rechtvaardigheid, Voedsel en Energie. Op deze thema's voert JMA verschillende campagnes.

Sinds 2000 is al bijna de helft van al het regenwoud op de wereld verdwenen. Niet alleen de lokale bevolking is afhankelijk van alles wat deze regenwouden te bieden hebben, maar ook hier in Nederland worden wij geraakt.

Lees verder

Wanneer je in de supermarkt staat om een pak melk te kopen, denk je vast niet aan waar het voer van de koe vandaan komt? Of hoeveel de boer eigenlijk krijgt voor zijn melk? Maar achter dit oer-Hollandse product zitten meer problemen dan dat je zou denken.

Lees verder

De campagne Energie richt zich op de fossiele industrie, met gas en Groningen in het bijzonder. Gas is gekozen als voornaamste doel aangezien deze wordt gezien als de ‘transitie brandstof’ naar een duurzame maatschappij. Zo is gas minder schadelijk voor het milieu dan steenkool en olie.

Lees verder
 

Auto's zijn verantwoordelijk voor bijna een kwart van onze co2 uitstoot en nemen het grootste deel van de kostbare ruimte in onze steden in beslag. Ruimte die vrijgemaakt zou kunnen worden voor fietsers, wandelaars, spelende kinderen, groen en ander vertier. Dit kan eerlijker! Wij, jongeren, hebben nog het langst in steden te leven en daarom is het hoog tijd dat onze ideeën over vervoer en ruimtegebruik gehoord worden.

Lees verder

Op de tweede editie van de Underwear Run renden ruim 80 jongeren in ondergoed 3,8 kilometer dwars door het centrum van Amsterdam.

Terug kijken op leuke en succesvolle acties en campagnes is altijd leuk. Hier vind je een aantal recente en historische JMA evenementen.

lees verder
 
 
Document acties