Campagne Energie

De campagne Energie richt zich op de fossiele industrie, met gas en Groningen in het bijzonder. Gas is gekozen als voornaamste doel aangezien deze wordt gezien als de ‘transitie brandstof’ naar een duurzame maatschappij. Zo is gas minder schadelijk voor het milieu dan steenkool en olie.

JMA is samen met Milieudefensie echter van mening dat het proces van het overschakelen van steenkool en olie naar gas het échte transitieproces in de weg staat. Het overstappen naar daadwerkelijk duurzame energiebronnen zal alleen maar verlaat worden wanneer er eerst op gas moet worden overgestapt. Dit gaan we dus niet doen. De campagne Energie richt zich in het bijzonder op het afstappen van gas in Groningen, gezien de aardbevingsschade daar. Gedupeerden krijgen geen eerlijke vergoeding voor de schade aan hun huizen en hebben ook niet de mogelijkheid te verhuizen.

7 februari liep JMA mee tijdens de grootste demonstratie in Groningen tot nu toe. Tijdens deze fakkeltocht liepen we samen met alle gemeenten uit Groningen, Freek de Jong, lokale actiegroepen en inwoners. Het was een mooie ervaring, maar nu is het tijd om door te zetten.

JMA zet zich in om jongeren in Groningen te betrekken tot het probleem. Zo richt de JMA werkgroep zich nu op het organiseren van jongeren brei / discussiecafés in het gebied.

Geïnteresseerd? Mail dan naar bruno@jma.org voor meer informatie!

Document acties