What the Frack?!

In de Nederlandse bodem zit naast aardgas ook schaliegas, alleen een veel kleinere hoeveelheid, verspreid over een veel groter gebied. Buitenlandse investeerders staan te popelen om dit schaliegas te winnen. Dat betekent honderden boortorens, en 'fracking' van de bodem. Maar een ruime meerderheid van de Nederlanders ziet dit helemaal niet zitten! Kom in actie!

Waarom deze campagne?

schaliegasboortorenJMA zet in op duurzame alternatieven voor alles dat met energie te maken heeft. Met boringen naar schaliegas stellen we investeringen in duurzame energie uit. En dat terwijl boringen naar schaliegas kostbaar zijn, het gebruik van chemicaliën kwetsbare drinkwatervoorzieningen bedreigd en het uiteindelijk weinig euro’s oplevert. En wat dacht je van de impact op het milieu? Kiezen voor schaliegas betekent een uitstel en bedreiging voor de transitie naar duurzame bronnen! Daarom vraagt JMA jouw aandacht voor schaliegas.

> Lees meer over schaliegas en de impact op het milieu.

De fotowedstrijd

Met een fotowedstrijd willen we schaliegas op een creatieve manier onder de aandacht brengen. Doe mee aan de wedstrijd en help ons om de gevolgen van boringen naar schaliegas in beeld te brengen!

Wegens het uitstellen van de beslissing over het mortuarium op schaliegas, is de fotowedstrijd tijdelijk in winterslaap. Zodra het nationale debat over schaliegas weer op de politieke agenda komt, zal de wedstrijd worden voort gezet met zowel de oude als nieuwe inzendingen. Voor vragen over de fotowedstrijd kun je mailen naar Anna, via anna@jma.org.

What the Frack is een campagne van de energiewerkgroep van JMA. Lees hier wat de werkgroep nog meer doet en hoe jij kunt meedoen.

Wat kan ik doen?

Ook al is schaliegas op nationaal niveau even op stand-by, je kunt altijd bijdragen. Teken dus de nationale petitie, of check of jouw gemeente of provincie al schaliegasvrij is.

 

Bekijk een andere campagne:

Terug kijken op leuke en succesvolle acties en campagnes is altijd leuk. Hier vind je een aantal recente en historische JMA evenementen.

Lees verder
 
Document acties