Make IT Fair

Computers, iPads en mobieltjes zijn onderdeel van ons dagelijks leven. Maar ze beïnvloeden ook het dagelijks leven van de makers! Hoe duurzaam en eerlijk wordt onze electronica gemaakt? MakeITfair maakt bewust en voert actie.

Make IT FairJMA is in 2010 campagnepartner geworden van het internationale project Make IT Fair. Dit project richt zich op het vergroten van de bewustwording over de productie van consumentenelektronica. Via acties, gesprekken en publiciteitscampagnes zal JMA proberen zowel jongeren als bedrijven - zoals marktleider KPN - proberen te bewegen om te kiezen voor eerlijkere en duurzamere elektronica (zoals mobieltjes).

Het doel van Make IT Fair is het verbeteren van de leefomstandigheden van arbeiders over de hele wereld. Arbeiders die lange dagen maken met slechte lonen om te voldoen aan onze voortdurende behoefte aan de nieuwste elektronische snufjes. Wij vinden het daarnaast ook erg belangrijk dat de winning van de grondstoffen voor die elektronica zo duurzaam mogelijk gebeurd en dat de producten ook weer gerecycled worden.

Hoe kan ik mee doen?

  • Kom bij de werkgroep Internationale rechtvaardigheid.
  • Word lid van onze makeITfair Facebook groep en steun de goede zaak!
  • Volg ons op Twitter. Retweet onze berichten en stuur zelf berichten.
  • Als je een nieuwe mobiele telefoon koopt, vraag dan waar deze is gemaakt en of goede sociale - en milieunormen zijn nageleefd tijdens het productieproces.
  • Voordat je een nieuwe computer of een mobieltje gaat kopen ... Bedenk eerst of het oude exemplaar nog een jaartje of twee mee kan! En als je het niet hergebruikt zorg dan dat het gerecycled wordt.
  • Ontdek waar en hoe mobiele telefoons en andere elektronische producten worden gemaakt onder ‘De feiten
  • Kijk uit naar komende Make IT Fair folders en rapporten over de verschillende aspecten van de elektronica industrie en sluit je aan bij de campagne!
  • Lees 'Het onzichtbare label'. Dit boek neemt je mee in het doolhof van conflicterende belangen en structurele problemen van duurzame keuzes voor consumenten en producenten. Bestel het boek via www.somo.nl.

Op de site www.makeitfair.org staat verdere informatie over deze campagne.

Foto's

DSC 0080 DSC 0169 DSC 0090

 

 

 

 

 

 

Meer foto's

Bekijk een andere campagne:

Terug kijken op leuke en succesvolle acties en campagnes is altijd leuk. Hier vind je een aantal recente en historische JMA evenementen.

Lees verder
 
Document acties