Klimaatestafette

JMA, de NJR en Studenten voor Morgen slaan de handen ineen. Met de Klimaatestafette 2013 wordt nieuwe energie gebracht naar de politieke onderhandelingen in Warschau.

Eind oktober 2013 start de klimaatestafette! Een groep enthousiaste jongeren zal gastlessen geven aan middelbare scholieren over klimaatverandering. Tijdens deze gastlessen worden de scholieren gevraagd hoe zij vinden dat de politiek zich moet inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. Deze boodschap zal staatssecretaris Mansveld overbrengen naar de internationale politiek.

In de eerste weken van november zal een groep jongeren door heel Nederland gastlessen geven op middelbare scholen. Tijdens deze lessen zal verteld worden over klimaatverandering, wat de internationale politiek doet en wat de jongeren kunnen doen.

In 1992 is het klimaatverdrag van de Verenigde Naties ondertekend door meerdere landen. Elk jaar komen de ondertekenende partijen bij elkaar om de voortgang van het verdrag en nieuwe plannen te bespreken.

Staatssecretaris van milieu, mevrouw Mansveld, zal aanwezig zijn bij deze gesprekken. Daarom willen wij haar de boodschap van de jongeren meegeven: duurzame energiewinning, voedselschaarste, consumeergedrag… Dát wat de jongeren vinden waar actie op genomen moet worden.

Om het geluid van jongeren door te geven hebben we ook veel jongeren nodig om dit geluid uit te spreken. Dus..

  • Ben je werkzaam op een middelbare school waar een gastles gegeven kan worden?
  • Zou je zelf wel eens voor de klas willen staan?
  • Wiil jij de staatssecretaris wel eens in het echt zien en de jongerenboodschap aan haar overbrengen?

Neem dan contact met ons op via klimaatestafette@jma.org

Document acties