Bestel nu een Kleine Hoefprint kaas!

Amsterdam, 11 december 2012 – Het is hoog tijd dat iedereen een sojavrije kaas kan kopen in de supermarkt. Om dit vast een boost te geven kan iedereen vanaf vandaag een Kleine Hoefprint kaasje bestellen.

Vandaag trapten we de campagne af op de Nieuwmarkt in Amsterdam met kaas jongens en kaas meisjes die blokken met tropisch hout droegen in plaats van kaas. Eddy Terstall, bekend filmregisseur, bestelde op de markt het eerste Kleine Hoefprint kaasje.

Oerwoud en kaas?

Veel mensen weten niet dat er voor de productie van kaas oerwoud gekapt wordt in Brazilië en Argentinië. Onze Nederlandse kaas komt van Nederlandse koeien die niet bepaald Nederlands voedsel eten. Deze koeien krijgen soja te eten dat geteeld wordt in Zuid-Amerika. Het landgebruik van soja is een grote drijvende kracht achter ontbossing in Zuid-Amerikaanse landen, doordat er veel grond nodig is voor sojaplantages.

Wat doen wij er aan?

JMA en Milieudefensie zetten een kaas met het merk 'Kleine Hoefprint' in de markt, om fabrikanten aan te zetten verantwoord te produceren, zonder dat de natuur in Zuid-Amerika ernstig wordt aangetast. Met de bestellingen willen we zuivelproducenten aansporen om verantwoorde kaas te gaan produceren.

Bestel een kaasjeWat kan jij doen?

 

Op 11 december stonden de kaasmeisje van de Kleine Hoefprint op de Nieuwmarkt in Amsterdam om de campagne bekend te maken!

Op de website www.kleinehoefprint.nl kun je een kaas bestellen waar geen Braziliaanse bomen voor gesneuveld zijn.

Document acties