17.502 mensen eisen oerwoudvrij ijs

Italiaanse ijscomannen van JMA en Milieudefensie bieden vandaag rond lunchtijd oerwoudvrij ijs aan aan de medewerkers van Unilever.
17.502 mensen eisen oerwoudvrij ijs

Frank Lederer

Ook wordt een petitie, ondertekend door 17.502 mensen, aangeboden met de oproep aan de multinational om met een eigen oerwoudvrije Magnum te komen. Nu krijgen melkkoeien voor de productie van Magnums Zuid-Amerikaanse soja als krachtvoer bijgevoerd. Om ruimte te maken voor de teelt van deze soja wordt oerwoud gekapt en worden lokale boeren van hun land verdreven.

“We laten Unilever vandaag zien en proeven dat oerwoudvrij ijs maken in de praktijk prima kan,” zegt Hugo Hooijer van Milieudefensie. “En dat veel mensen ook graag willen dat Unilever dat gaat doen.” Milieudefensie en JMA willen met hun campagne het telen van veevoergewassen op Europese akkers aanwakkeren. “Als een grote speler als Unilever de vraag naar deze gewassen stimuleert door een oerwoudvrije Magnum op de markt te brengen, zetten we een grote stap in de goede richting.”

 

Frozen Dutch

Het oerwoudvrije roomijs dat als goed voorbeeld moet dienen voor Unilever ligt vanaf deze week in de winkelschappen bij Marqt, Ekoplaza en diverse natuurvoedingswinkels. Het gaat om aardbeienroomijs met de naam Kleine Hoefprint. IJsfabrikant Frozen Dutch maakt het verantwoorde ijsje. We hebben 5000 bonnen voor een gratis oerwoudvrij ijsje van Frozen Dutch verloot onder alle petitietekenaars. De bonnen kunnen alleen bij de EkoPlaza worden ingeleverd en niet bij Marqt.

 

Lees hier meer over de Kleine Hoefprint campagne.

Document acties