Kleine Hoefprint IJs

Unilever verkoopt Magnums waarvoor in Zuid-Amerika oerwoud wordt gekapt. Dat komt door de grootschalige teelt van veevoersoja. JMA en Milieudefensie willen ijs van koeien die regionaal verbouwd veevoer eten.

Waarom oerwoudvrij ijs?

Kleine Hoefprint IJsHet roomijs dat we in Nederland eten mag dan wel lekker zijn, echt duurzaam is het niet. De koeien die de melk leveren, eten soja die van gigantische plantages helemaal uit Zuid-Amerika komt. Er wordt oerwoud voor gekapt en arme boeren worden van hun land verdreven. Wij willen ijs van koeien die regionaal verbouwd voer eten, dat de wereld een stuk minder belast. 'Homegrown', goed voor koe, mens en milieu. Daarom vragen wij aan Unilever, de grootste ijsmaker van Nederland, een oerwoudvrije Magnum.

Oproep aan Unilever

Vanaf het festivalseizoen kon iedereen de petitie aan Unilever tekenen voor een oerwoudvrije Magnum. De campagne werd breed gesteund door verschillende Nederlandse bands. In september werd het eerste oerwoudvrije ijsje gepresenteerd bij Frozen Dutch in Amsterdam. Hiermee lieten we zien dat oerwoudvrij ijs maken in de praktijk prima kan. Op 18 september boden we de oproep aan de multinational aan, gesteund door 17.502 mensen. Lees hier het nieuwsbericht.

Onder de noemer Kleine Hoefprint voeren JMA en Milieudefensie al langer campagne voor verantwoorde regionale zuivelproducten. Eind juni werd de eerste oerwoudvrije kaas gepresenteerd. De kaas, gemaakt door kaasfabriek Aurora was 12.000 keer besteld.

Logo Ministerie van Buitenlandse ZakenDit project wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie
van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Document acties