Wat wij doen aan 9 milj. soja voor de NL veeindustrie?

Het antwoord op deze vraag krijg je op 15 dec. Dan gaan JMA en Milieudefensie met een nieuwe campagne beginnen: over zuivel!
Wanneer 15-12-2012
van 12:30 tot 18:00
Waar Amsterdam
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

 

Negen miljoen soja

Nederland importeert jaarlijks bijna negen miljoen ton soja, grotendeels uit Zuid-Amerika. In totaal neemt de vraag van onze vee-industrie naar soja maar liefst 3,1 miljoen hectare in beslag. Dat is bijna evenveel als de totale oppervlakte van Nederland! En dat terwijl er Europese alternatieven voor soja beschikbaar zijn. Hiermee kunnen we onze dieren voeden zonder kap van regenwoud. En zonder grondstoffen de halve wereld over te slepen.

Kortom: Milieudefensie en JMA gaan zich inzetten voor duurzaam Europees veevoer. Wil jij weten wat jij kan doen om bij te dragen aan deze campagne? Op 15 december presenteren we onze nieuwe campagne. Je hoort dan op welke manier we bovenstaand probleem bij het publiek willen aankaarten. Daarnaast vertonen we diverse korte films over dit thema, waaronder 'Killing fields: the battle to feed factory farms'. Een onthullende documentaire over de impact van sojateelt op het regenwoud en haar inwoners.

Kom je ook? Meld je aan via: doe.mee@milieudefensie.nl. Na aanmelding ontvang je, in de week voor de 15e, het programma en adres.

Wat?
Campagnemiddag oerwoudvrije zuivel, met o.a. de documentaire 'Killing Fields, the battle to feed factory farms'.

Waar?
Amsterdam

Wanneer?
Zaterdag 15 december, van 12:30 -18:00 uur

Meedoen?
Reserveren verplicht. Meld je aan via: doe.mee@milieudefensie.nl

Document acties