Elke dag Wereldvoedseldag

Vandaag is het Wereldvoedseldag! Overal in de wereld springen kleine initiatieven uit de grond die duurzaam en gezond voedsel promoten. Natuurlijk zijn wij met JMA niet alleen op deze dag bezig met duurzaam voedsel.
Elke dag Wereldvoedseldag

De prachtige salade bij Food@Farm Wageningen

Wij vinden het erg belangrijk dat jongeren weten waar hun voedsel vandaan komt en wat erin zit, maar ook dat ze, bijvoorbeeld, weten hoe je een duurzame maaltijd op tafel zet. Daarom hebben wij dit hele jaar een tweede ronde van Food@Farm uitgevoerd. Bij dit project leren studenten dat duurzaam koken niet alleen lekker, simpel en goed is voor de mens, maar dat het zelfs goedkoop kan zijn!

In 2012 werd Food@Farm gepromoot door het netwerk Studenten voor Morgen. Dit resulteerde in een stormloop van studentenverenigingen en jongerenorganisaties die interesse hadden in ons project! Meer dan negentig studenten gingen met ons mee naar een biologische boer en genoten daarna van een workshop duurzaam koken. Deze kookworkshops organiseerden we in samenwerking met Pètrix Broeksteeg van 's Peer-catering. Bij elke worskhop werden er prachtige salades met vergeten groenten, stoofpotjes met seitan en heerlijke bonbons op tafel getoverd door de jongeren. Na de maaltijd gingen alle deelnemers naar huis met het EKOokboek van JMA om thuis ook aan de slag te kunnen met duurzaam koken.

In april begonnen we de kickoff samen met Pink regio Den Haag/Leiden. De tweede workshop EKOokboekwas in samenwerking met het UMP uit Nijmegen, waar we bij Tuinderij 't Spoor verse groenten mee mochten nemen naar de kookworkshop! Daarna gingen we door met studievereniging Storm in Utrecht waarmee we Amelis'Hof bezochten op het landgoed Oud-Amelisweerd. Na een korte zomerstop gingen we helemaal naar Groningen waar we een biologische graanteler bezochten. De laatste workshop organiseerden we in Wageningen samen met SHARE, de lokale afdeling van JMA. Naast de reguliere workshops stonden we in september met een special edition van Food@Farm bij het Changemakers Festival.

Wij kijken tevreden terug op de serie workshops van dit jaar en kijken uit naar komend jaar wanneer we nóg meer workshops willen organiseren. Wil jij mee doen met Food@Farm in jouw eigen (studenten-) stad? Neem dan snel contact op met Thessa en vraag naar de mogelijkheden. Vanaf de lente is het weer mogelijk om aan Food@Farm deel te nemen.

Klik hier om de laatste foto's te bekijken van dit project.

Document acties