Food@Farm

Als eerstejaars student ga je voor het eerst op jezelf wonen en voor jezelf koken. Maar wat weet je nou eigenlijk over voedsel? Wat zit er precies in een zak chips en wat is soja? Wil je ervaring opdoen met koken of wil je wat meer weten over jouw eten? Doe dan mee aan Food@Farm!

Ontdek de roots van jouw eten!

Wat is Food@Farm?

Food@FarmIn één dag leren studenten dat duurzaam koken niet alleen lekker, simpel en goed voor mens en milieu is, maar ook nog eens goedkoop. De studenten krijgen een workshop duurzaam koken van een professionele kok (!), Pètrix van 's-Peer Catering. Daarnaast gaan ze op bezoek bij een biologische boerderij bij hen in de buurt.

Dit is al weer het derde jaar dat de Food@Farm workshops worden georganiseerd. In 2012 deden er al 100 studenten mee!

Hoe kan ik mee doen?

JMA organiseert graag een Food@Farm programma voor bijvoorbeeld studie- en studentenverenigingen of andere studentenorganisaties. Wij organiseren alles: leuke workshop, goede discussie en lekkere maaltijd. Voor slechts € 5 per persoon heb je dan een leuk uitje mét maaltijd! Van de 'afnemende organisatie' verwachten we dat zij de werving en registratie doen. We hebben daar natuurlijk wel promotiemateriaal en formulieren voor klaar liggen, dus dat is heel makkelijk.

Wil je meer weten over dit project of over de voorwaarden van deelname neem dan contact op met Koen.

Wil je als individu mee doen? Natuurlijk kan dat! Zorg dat je 19 vrienden verzamelt en neem contact op met Koen! Dan doet hij de organisatie. Of stuur een mailtje om te kijken of je kunt aanhaken bij een al ingeplande Food@Farm.

Wist je dat...
... Nederland de grootste importeur is van soja binnen de Europese Unie? Meer dan 90% van al die soja wordt gebruikt voor veevoer. In Zuid-Amerika wordt één miljoen hectare grond gebruikt om soja te verbouwen om de Nederlands bio-industrie te voeden. Voor de aanleg van deze sojaplantages worden mensen gedwongen van hun land gezet en verdwijnen gigantische hoeveelheden oerwoud!

Document acties