Young Friends of the Earth Summercamp

27 juli 2011 - Drie JMA'ers zijn vorige week terug gekomen van het jaarlijkse Young Friends of the Earth Europe zomerkamp.

Het YFoEE is een grassroots netwerk van jongeren en jongerenorganisatie die samen werken aan sociale en ecologische rechtvaardigheid. Elk jaar organiseert YFoEE een zomerkamp voor alle jongeren uit het netwerk.

Zomerkamp in Hongarije

Zo'n 50 jongeren uit 20 verschillende EU landen kwamen samen in Onod, op het Hongaarse platteland om te netwerken, campagne ideeen uit te wisselen en deel te nemen aan workshops. Zo kon je bijvoorbeeld leren hoe je een goed media interview geeft, een korte documentaire maakt of kennis opdoen van het systeem permacultuur.

Met 34 graden hebben we gelukkig ook vrije tijd gekregen om bijvoorbeeld te zwemmen in het nabij gelegen meer, te kanoen en je eigen bijeenkomsten te faciliteren.

's Avond is er een culturele avond georganiseerd, waarbij iedereen iets van zijn eigen land liet proeven en een tradiotionele dans of lied opvoerde. Erg gaaf was de enthousiaste deelname van de lokale bevolking!

Document acties