Warme trui door politici goed ontvangen!

JMA deelde warme truien uit voor Warme Truien Dag. Velen deden mee!

Den Haag, 9 februari 2012 – De Tweede Kamerleden stonden vanmiddag op het Haagse Plein te trappelen om een Warme Trui te ontvangen. Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie, deelde die gratis uit aan volksvertegenwoordigers als voorproefje op Warme Truiendag die morgen -vrijdag 10 februari- plaatsvindt. JMA vroeg met de uitdeelactie aandacht voor energiebesparing en de Europese afspraak om in 2020 veel efficiënter en verantwoordelijker met energie om te gaan.

Marieke van der Werf (CDA) stond als eerste klaar om een groene capuchontrui van JMA in ontvangst te nemen. 'Het gaat niet alleen om energiebesparing, we moeten ook direct nadenken over nieuwe vormen van energie', zei Van der Werf. Na haar volgden nog meer Kamerleden, zoals Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), René Leegte (VVD), Sjoera Dikkers (PvdA) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren).

Over acht jaar moet Nederland van de EU 20 procent minder energie verbruiken én 20 procent minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. Voorzitter Paulien Gankema van JMA is er niet gerust op dat dat gaat lukken: 'Fantastisch dat zoveel Kamerleden meedoen, maar nog veel belangrijker is dat ze nu ook echt met maatregelen komen. Dat houden we nauwlettend in de gaten.'

Warme Truiendag is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland en vindt jaarlijks plaats rond de dag dat in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. Wie op koude dagen een warme trui draagt en de verwarming een graadje lager zet, bespaart 7 procent energie en CO2-uitstoot. Toch een leuke bijdrage aan de milieudoelstellingen voor 2020.

Document acties