The Story of Electronics

11 november 2010 - Vandaag is The Story of Electronics uitgekomen, de nieuwste film van het Story of Stuff project. Kijken!

Vandaag is The Story of Electronics uitgekomen, de nieuwste film van het Story of Stuff project. Deze korte film bekijkt de praktijk van de elektronica industrie om hun producten zo te maken dat je ze veel te snel weggooit: "Design for the dump"

Vandaag de dag worden consumenten continue verleid om nieuwe elektronica aan te schaffen, nog voor de oude versleten zijn - mobieltjes, mp3-spelers, radio's, laptops, tv's, ze worden allemaal vervangen voor net iets nieuwere versies. En dat terwijl de productie van deze elektronica enorme hoeveelheden grondstoffen kost, zeer vervuilend is en vaak gebeurd onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden. En oude producten terugnemen om ze te recyclen? Dat doet de industrie niet.

Het goede nieuws is dat hoewel de productie, consumptie en het afval van elektronica met een korte levensduur vol giftige metalen grote problemen oplevert, de oplossing vrij simpel is: Make 'em Safe, Make 'em Last, and Take 'em Back, zoals de makers van de film zeggen.

Oftewel: Elektronica industrie, maak producten die minder zware metalen bevatten, langer meegaan en gemakkelijker te recyclen zijn. En begin nu!

Kijk The Story of Electronics hier!

Deel deze pagina of deze link met anderen om dit verhaal bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken.

Wil je zelf hiermee aan de slag? JMA is partner van de campagne Make IT fair. Doe hieraan mee in onze werkgroep Internationale Rechtvaardigheid. Meld je aan of kom eens langs: bestuur@jma.org.

Document acties