Tell the world!

7 mei 2012 - Shell veroorzaakt in Nigeria de grootste olieramp allertijden. Ga mee naar Nigeria en/of vraag aandacht voor deze ramp door de site te delen!

Shell veroorzaakt in Nigeria al jarenlang een olieramp van ongekende omvang. De vervuiling in de Niger

Delta is veel groter dan het ongeval met de 'Deepwater Horizon' in de Golf van Mexico of de 'Exxon Valdez' bij Alaska. Tientallen miljoenen liters olie lopen al decennia lang uit kapotte pijpleidingen en vernietigen het natuurrijke leefgebied van de lokale dorpsgemeenschappen. Een gebied zo groot als Nederland is door de olie vervuild. Ondanks de vele protesten ruimt het Nederlandse oliebedrijf niet op. Hoe erg moet het leven in Nigeria worden voor de wereld zich dit aantrekt en Shell stopt met vervuilen en gaat schoonmaken?

Bekijk hier de indrukwekkende beelden uit Nigeria. Laat de wereld weten wat hier gebeurd. Alleen als er aandacht komt voor deze olieramp zal Shell zich gedwongen voelen haar rotzooi op te ruimen. Deel daarom de website www.worsethanbad.org met al je vrienden via facebook, twitter of email. Doe het nu!

Milieudefensie gaat samen met VARA’s Vroege Vogels én drie vrijwilligers naar Nigeria. Jij kunt mee op deze missie. Lees alles over hoe je kans kunt maken op deelname op de speciale website.

Dinsdag 8 mei besteed Vroege Vogels op tv aandacht aan deze ramp en de missie. Bekijk alvast de trailer, een inspirerende oproep van Menno Bentveld.

Document acties