Teken voor statiegeld!

16 mei 2012 - JMA ondersteunt deze campagne. Met nieuwe LotR spoof, bekijk hem meteen!

Afgelopen zondag heeft de petitie ‘Een echte held kiest statiegeld’ de magische grens van ruim 25.000 handtekeningen verbroken. En dat betekent dat heel veel Nederlanders tegen het afschaffen van statiegeld zijn, en juist vóór uitbreiding. Maar er is meer nodig: voor de verkiezingen willen we 50.000 handtekeningen kunnen aanbieden aan politieke partijen.

Al ruim 15 jaar steggelt de politiek over die uitbreiding van statiegeld naar alle plastic drankflessen. Nu ligt er echter een voorstel voor het afschaffen van statiegeld, een ideetje ingefluisterd door bedrijven zoals Coca Cola. Alhoewel de Tweede Kamer niet zonder meer akkoord gaat en controle eist over de afspraken die gemaakt zijn met de industrie, kan het afschaffen van statiegeld negatieve gevolgen hebben op de recycling van plastic. Afspraken tussen politiek en het bedrijfsleven staan namelijk toe dat een grote hoeveelheid kwaliteitsplastic gemaakt uit PET-flessen opgaat in de grote massa, wat betekent dat daarvan geen nieuwe PET-flessen gemaakt kunnen worden.

Nu statiegeld in z’n geheel op de tocht staat, is het tijd geworden om de strijd voor uitbreiding aan te zetten. Het Recycling Network is daarom de campagne ‘Een echte held kiest statiegeld’ gestart. JMA ondersteunt dit initiatief van harte, en wil ook jou vragen om de petitie onder je achterban te verspreiden: www.echteheld.nl/petitie

En heb jij de Lord of the Rings spoof al gezien? Check echteheld.nl/jma

Document acties