Starbucks goes fairtrade

17 maart 2010 - Vanaf dinsdag 9 maart serveren alle Starbucks vestigingen in heel Europa 100% Fairtrade gecertificeerde espresso, cappuccino, of koffie verkeerd.

Starbucks is al de grootste inkoper van Fairtrade koffie ter wereld. In 2009 kocht Starbucks 18 miljoen kilo Fairtrade koffie, dat is een verdubbeling van het afgelopen jaar.

En vanaf dinsdag 9 maart serveren alle Starbucks vestigingen in heel Europa 100% Fairtrade gecertificeerde espresso, cappuccino, of koffie verkeerd. De meer dan vier miljoen klanten in de regio die Starbucks wekelijks verwelkomt, kunnen nu genieten van een Fairtrade koffie en tegelijkertijd kleine boeren en hun gemeenschappen helpen ondersteunen in ontwikkelingslanden. Starbucks® Fairtrade Certified Espresso Roast komt grotendeels uit Zuid-Amerika, met name uit Guatemala, Costa Rica en Peru.

Samenwerking Starbucks & Max Havelaar

Starbucks en Max Havelaar werken al tien jaar samen. "Maar met deze nieuwe stap in onze samenwerking, zal het bereik van Fairtrade worden vergroot en een positief effect hebben op tienduizenden boeren. Zij hebben Fairtrade harder nodig dan ooit. En vanaf dinsdag 9 maart kunnen consumenten genieten van Fairtrade terwijl ze een kop van hun favoriete Starbucks koffie drinken," aldus Peter d'Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar.

Naast een grotere inkoop, zullen Starbucks en Fairtrade Labelling Organizations International (FLO) samenwerken met Fairtrade boeren om de kwaliteit en winstgevendheid van de koffie te verhogen door verbeterde milieu- en landbouwmethoden, en om het aantal kleine boeren te vergroten die gewassen verbouwen aan de hand van de ethische koffierichtlijnen van StarbucksTM Shared PlanetTM en het Fairtrade certificeringssysteem.

Voor meer informatie over Starbucks en Fairtrade klik hier.

Document acties