Puma stapje dichter bij duurzaamheidsdoelstelling

19 april 2010 - Puma heeft een nieuwe verpakking bedacht voor de schoenen en t-shirts die het merk maakt.

Puma wil duurzamer worden, en wil dit doen door zijn CO2-uitstoot met een kwart naar beneden te halen en tegen 2015 de helft van zijn producten met de meest milieuvriendelijke methoden te fabriceren. Door de volgende verpakkingen te veranderen wordt er al een stap in deze richting gedaan.

Schoenendoos wordt vervangen

De oude schoenendoos van karton wordt vervangen door de 'Clever little bag'. De 'Clever little bag' bestaat uit een geplooid stukje karton in een knalrood zakje. Dat is gemaakt van gerecycleerd PET-flessen. En het mooie is: deze kan ook weer gerecycled worden!

Met het nieuwe zakje bespaart Puma 65 procent aan papier en zo'n 10 ton CO2 per jaar. Puma wil zijn CO2-uitstoot met een kwart naar beneden halen en tegen 2015 de helft van zijn producten met de meest milieuvriendelijke methoden fabriceren.

T-shirt

Ook de t-shirt krijgt een 'nieuwe verpakking' het t-shirt gaat namelijk 1x meer opgevouwen worden. Zo kan de verpakking met 45 procent verminderd kan worden!
De t-shirts zullen voortaan verpakt worden in een bioplastic op basis van maïs, waardoor jaarlijks zo'n 720 ton plastic uitgespaard wordt, het equivalent van 29 miljoen plastic zakjes!

Puma neemt zijn verantwoordelijkheid

Jochen Zeita, grote baas van Puma, vindt dat bedrijven een rol te spelen hebben als voortrekkers in duurzaamheid. "Wij bedrijven hadden al eerder onze verantwoordelijkheid moeten nemen", zegt hij. "We kunnen niet wachten op regeringen. Bedrijven moeten de weg tonen."

Document acties