Protesten tijdens VN-Klimaattop Kopenhagen

11 november 2009 - 7 t/m 18 december is in Kopenhagen de grote VN-top over klimaatverandering. Climate Justice Action is erbij en steunt activisten in hun protest.

Deze klimaattop (COP15) wordt al jaren voorbereid en moet de opvolger van 'Kyoto' (COP3) worden. Wetenschappers waarschuwen dat de tijd voor echte oplossingen aan het weg tikken is. Werkelijke oplossingen van het probleem staan in Kopenhagen echter niet op de agenda. De kans dat er een akkoord wordt gesloten is zelfs erg klein. De grootste vervuilers proberen de dans vooral te ontspringen door met schijnoplossingen te komen als kernenergie, biofuels, het ondergronds opslaan van CO2 of handel in CO2. Het kapitalistische systeem, de economische groei en overconsumptie staan bij de onderhandelingen niet ter discussie.

Climate Justice Action

Het internationale netwerk Climate Justice Action (CJA) bestaat uit actiegroepen en bewegingen vanuit de hele wereld die de fundamentele veranderingen willen afdwingen die nodig zijn om de catastrofale verandering van het klimaat af te wenden. CJA organiseert en ondersteunt meerdere geplande protesten in Kopenhagen.

Er wordt druk gewerkt aan slaapplaatsen, eten, juridische ondersteuning, informatiepunten en verzamelplaatsen voor de verwachte tienduizend activisten.

Met de bus naar Kopenhagen

Vanuit Nederland zal een bus van Theaterstraat naar Kopenhagen rijden. De bus vertrekt op donderdag 10 december en komt zondag 20 december weer terug in Nederland. Als je met deze bus mee gaat kunt je dus aan alle in de tweede conferentieweek geplande acties meedoen.

Actie in Nederland

Je kunt ook vanuit Nederland mee helpen, bijvoorbeeld door het verspreiden van posters en flyers, het verspreiden van deze informatie op internet of het mee organiseren van info avonden en acties. CJA organiseert ook een punk-tour door Nederland om geld in te zamelen voor de acties, en veel info-avonden voor iedereen die geïnteresseerd is, door het hele land.

Kijk voor meer informatie op de Nederlandse pagina's van de website van Climate Justice Action.

Document acties