Parijs gaat door!

Vorige week lieten we je weten dat we hard op zoek waren naar alternatieve manieren om onze stem te laten horen tijdens de klimaattop in Parijs. Inmiddels weten we meer. Onze Franse partners zien na overleg met de autoriteiten voldoende perspectief om door te gaan! JMA en Milieudefensie zijn blij met deze ontwikkeling en hebben daarom besloten dat onze reis naar Parijs doorgaat. We vinden het heel belangrijk juist nu onze stem te laten horen waar dat ertoe doet; in Parijs dus.

Stem laten horen

Wat de uitkomst van de onderhandelingen ook zal zijn, wij vinden het belangrijk om in het laatste weekend van de klimaattop onze stem in Parijs te laten horen. Want wij, burgers, verdienen het laatste woord, niet de politici of bedrijven. De geplande evenementen krijgen door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen wel een andere vorm. Dat komt omdat demonstraties en manifestaties op straat zijn verboden. We zijn enthousiast over het aangepaste programma en delen dat graag met je.

Aangepast programma

De geplande manifestatie van vrijdagavond 11 december wordt naar binnen verplaatst. Er komt een podiumprogramma met ooggetuigenverslagen van klimaatverandering, met diverse sprekers en muziek. Het is een prachtige gelegenheid om klimaatactivisten vanuit de hele wereld te ontmoeten. Ook de grote demonstratie op zaterdag 12 december wordt aangepast. Er is een creatief alternatief ontwikkeld, dat voldoet aan de Franse veiligheidseisen en ons toch de mogelijkheid geeft om onze stem te laten horen. Daaraan zullen duizenden mensen uit de hele wereld deelnemen.

 

Veiligheid

De situatie in Frankrijk blijft voorlopig nog gespannen en kan ook komende twee weken nog wijzigen. Niets is daardoor echt helemaal zeker. Voorwaarde is en blijft dat we de veiligheid van alle deelnemers voldoende kunnen garanderen. Dat wordt stap voor stap met de Franse autoriteiten bepaald. Daar vragen we je begrip voor. Houd daarom je mail in de gaten voor het laatste nieuws.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze stellen via doe.mee@milieudefensie.nl.

We hopen jullie straks allemaal in Parijs te zien!

Document acties