Parijs

Wij zijn geschokt door het nieuws van de aanslagen in Parijs. Waar Parijs voor ons symbool stond voor de aanstaande klimaattop en het belang van een duurzame aarde, gaat ons hart nu bovenal uit naar de Parijzenaars en de slachtoffers van het afschuwelijke en zinloze geweld. Te midden van dit geweld zijn onze Franse collega's in Parijs gelukkig ongedeerd gebleven.

 

We moeten nooit vergeten waarom wij met zijn allen naar Parijs willen. Uit liefde. Voor het behoud van het leven, en het behoud van elkaar. Het stoppen van klimaatverandering is nodig voor de wereldvrede, en kan tegelijk ook niet zonder die wereldvrede.

 

Manifestaties verboden

Frankrijk heeft inmiddels aangegeven dat de klimaattop te belangrijk is om uit te stellen. Dus de top zelf gaat door. De Franse regering heeft ook laten weten dat grote marsen tijdens de klimaattop in Parijs verboden zijn. Zo ook de actie van 11 december en de manifestatie van 12 december in Parijs waar JMA en Milieudefensie aan deel zouden nemen.

Alternatieven

Wij zijn om dit moment druk in overleg met onze partners over alternatieve manieren om onze stem te laten horen tijdens de klimaattop. Alle mogelijkheden worden bekeken. Houd in ieder geval je agenda 11 en 12 december leeg! We moeten op welke manier dan ook onze stem laten horen voor onze planeet. Zodra we meer informatie hebben, laten we je dat weten. Mocht je voor die tijd een vraag willen stellen: onze Servicelijnmedewerkers staan je graag te woord: 020 6262 620 of per mail via service@milieudefensie.nl

Kom naar de klimaatparade in Amsterdam

Wat we 11 en 12 december gaan doen is nog onduidelijk, maar één ding weten we zeker: 29 november gaan in de hele wereld mensen de straat op om wereldleiders op te roepen met een ambitieus en rechtvaardig klimaatakkoord te komen. Redden zij de planeet niet voor ons, dan doen wij het zelf. Want wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel! Kijk op www.klimaatparade.nl en loop mee.

Document acties