JMA verbloemt de stad

Ter ere van National Earth Day organiseerd Jongeren Milieu Actief op 22 April een guerilla gardening event. Door 600 seedbombs te verspreiden in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, vergroten we het aantal bloemen in de stad.

Naast dat we kunnen genieten van hun kleurige en geurige verschijning, hebben bloemen ook een nuttige rol. Ze zijn afhankelijk van vlinders, bijen en andere insecten, die weer gegeten worden door vogels en andere dieren. In de stad hebben bloemen het echter steeds zwaarder, waardoor er ook minder insecten en grotere dieren voorkomen. Perken en borders maken plaats voor parkeerplaatsen en voor het gemak worden steeds meer tuinen betegeld.

Seedbombs

Met onze pakketjes van aarde, voedingsstoffen en zaadjes, trekken wij ten strijde, om de bloemen terug te brengen in de stad. We verspreiden een biologisch zaadmengsel, wat vooral geschikt is voor vlinders en bijen, om zo de biodiversiteit in de stad te vergroten.

Earth Day

Op 22 April is het de 45ste editite van Earth Day. Jaarlijks wordt op deze dag overal aandacht gevraagd voor het behoud van het milieu, en JMA sluit zich daar graag bij aan. Natuurlijk willen wij niet negatief uit de hoek komen, maar gelijk een oplossing aandragen, vandaar deze twist.

 

DOE MEE

Je bent welkom om mee te helpen bij onze Earth Day activiteit. Op 21 April zullen we, verspreid over de 3 steden, de actie voorbereiden door de seedbombs te maken, en op 22 April gaan we ze daadwerkelijk verspreiden!

Mail naar kavita@gmail.nl om je aan te melden, of voor meer informatie.

Document acties