JMA stapt uit VN klimaattop

Samen met honderden klimaatactivisten zullen ook bestuursleden Niels en Koen vanuit JMA weglopen uit de VN klimaattop in Warschau. De top kent te weinig ambitie en geen solidariteit met de personen die leiden onder klimaatverandering.
JMA stapt uit VN klimaattop

#Volveremos

Onder het motto 'They Talk, We Walk' hebben, een dag voordat de klimaattop eindigt, honderden klimaatactivisten demonstratief de besprekingen verlaten.

De vertegenwoordigers van organisaties als Oxfam, Greenpeace, WNF en YFoEE hebben besloten 'to walk'. Alleen maar vervuilers hebben de mogelijkheid 'to talk'. Sinds de eerste dag van de klimaattop was al weinig ambitie en openheid merkbaar. 'Al 4 uur nadat de klimaattop was begonnen zijn 3 jonge klimaatactivisten de toegang ontzegd omdat ze hun steun lieten blijken aan de klimaatslachtoffers in de Filippijnen' zegt JMA bestuurslid Koen Glotzbach.

De klimaattop van 2013 in Warschau heeft zich gekenmerkt als een top waar vooral vervuilende bedrijven aan het woord waren dan diegene die leiden onder klimaatverandering. Een Filipijnse delegaat heeft zelfs in hongerstaking moeten gaan om aandacht te vragen voor de ramp die deels te wijten is aan klimaatverandering

'Wij roepen op om meer ambitieus te zijn in de doelen die gesteld worden tijdens de klimaattop. Het lijkt alsof de politici de urgentie niet in zien, terwijl de verwoesting die klimaatverandering aan kan richten overal te zien en te lezen is.'

De honderden klimaatactivisten zeggen 'volveremos': 'we zullen terug zijn' bij de klimaattop van volgend jaar in Peru.

Lees voor meer informatie ons persbericht "Nederlandse jongeren verlaten klimaattop Warschau uit protest tegen kolenlobby"

Document acties